materialen voor tafelbladen

 

HPL

Forbo Desktop Furniture linoleum

HPL is de afkorting van High Pressure Laminate,ook wel laminaat of kunststof-plaat genoemd. HPL is samengesteld uit een aantal lagen.

Een harde transparante melamine bovenlaag met daaronder een in kleur of repro bedrukte papieren decorlaag. Vervolgens worden enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd kraftpapier aangebracht.

Dit pakket wordt onder hoge druk en bij een zeer hoge temperatuur samengeperst tot een harde bekledingsplaat met een dikte van 0,7 - 0,8 mm.

Tijdens het samenpersen wordt er een oppervlakte structuur aangebracht; standaard is dit ‘velvet’ oftewel een structuur als van fluweel.


Wij werken graag met het Duitse DUROPAL vanwege de hoge en betrouwbare kwaliteit, de talloze (voorraad-)kleuren en de beschikbaarheid van verschillende afmetingen.

Wij verlijmen het HPL, bij voorkeur, op 24mm dik berkenmultiplex om een stabiel, duurzaam en goed te frezen en te boren tafelblad te maken.

De kanten worden iets ‘verjongd’ en met een blanke of kleurlak afgewerkt.


Het Duropal voorraadprogramma bestaat uit ca. 300 kleuren en decoren.


ZIE KLEUREN

FORBO Furniture Linoleum is een natuurlijk afwerkingsmateriaal dat bestaat uit drie lagen: geïmpregneerd papier, linoleumgranulaat en een toplaag. Linoleumgranulaat bestaat uit geoxideerde lijnolie en hars waaraan houtmeel, kalksteen en pigmenten zijn toegevoegd.

Een kalander walst het granulaat op het geïmpregneerde papier.

Na een droogproces wordt Furniture Linoleum voorzien van een beschermende finish. Deze acrylfinish op waterbasis accentueert de specifieke natuurlijke uitstraling.


Furniture Linoleum biedt een unieke combinatie van een mat oppervlak met een warme, fijne structuur. Het is een onderscheidend bekledingsmateriaal gemaakt van duurzame materialen dat elk meubel een eigen gezicht geeft.


Het FORBO Furniture Linoleum leveringsprogramma bestaat uit 20 kleuren.


ZIE KLEUREN